2014. december 25., csütörtök

Világunk művészeti kincsei - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

Világunk művészeti kincsei
 
 
Szinte új
Gyönyörű képekkel  és sok-sok ismerettel
Ajándékozható állapotban
Az eredeti ár töredékéért
Az UNESCO Világörökségi Listájára felvett helyszínek között igen nagy jelentőségűek a művészeti emlékek.
Az évszázadok során az ember által létrehozott épületek és műalkotások, amelyek kifejezik saját eszméit és érzéseit, egy állandó változásban lévő kulturális-történelmi örökség részét képezik, s azt a halhatatlanság iránti vágyat testesítik meg, amely gyakran sarkallta szinte lehetetlen teljesítmények elérésére az emberiséget.
Kötetünkben a világ legkülönfélébb művészi alkotásaiból nyújtunk válogatást, Európától Ázsiáig, Afrikától Amerikáig. A könyv a legérdekesebb helyszínek közül mutat be hetvenet, kontinensről kontinensre haladva. Ami Európát illeti, az altamirai sziklarajzoktól az assisi Szent Ferenc-bazilikáig csupa olyan műemlékről szólunk, amelyek más-más módon ugyan, de meghatározták földrészünk művészetfogalmának alakulását. Ezek közé tartozik chartres-i katedrális Franciaországban, az aacheni székesegyház Németországban, a londoni Tower, Santiago de Compostela óvárosa, az athéni Akropolisz vagy a svédországi Tanum sziklarajzai. A kép azonban nem volna teljes, ha nem beszélnénk azokról a jelentős építményekről, amelyek Afrikában (Abu-Szimbel núbiai emlékei vagy az etiópiai Lalibela sziklatemplomai), Ázsiában (a bangladesi Bagerhat mecsetvárosa vagy a szíriai Palmüra ókori romjai) vagy éppen Amerikában (a mexikói Palenque és Teotihuacán vagy a hondurasi Copán maja emlékei) találhatók. Képzeletbeli utazásunk során páratlan emberi és művészi értéket képviselő kincseket fedezünk fel.
Valamennyi helyszín bemutatását nagyméretű, színes fotók segítik. A szöveg minden esetben ismerteti a legfontosabb történelmi és művészeti tudnivalókat. A kötet végén naprakész listát közlünk az UNESCO Világörökség helyszíneiről.
 



Jelenlegi ára: 5 000 Ft

Az aukció vége: 2015-01-14 20:42
. Világunk művészeti kincsei - Jelenlegi ára: 5 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése