2014. október 27., hétfő

Télálló Japán Kender Pálma Magok 10 db. Egzotikum - Jelenlegi ára: 200 Ft


Japán kenderpálma
Trachycarpus wagnerianus
Trachycarpus wagnerianus / Japán kenderpálma
Trachycarpus wagnerianus magyar nevén: Japán kenderpálma angol nevén: Wagner`s windmill palm német nevén: Wagners Hanfpalme Származás: Természetes előfordulásának feltételezett helyszíne Japán. Vadon termő példányokról nincs sok leírás, viszont több száz éve termesztik a szigetországban, ahonnét gyűjtők és kereskedők közreműködésével jutott el a világ számos országába. Nevét egyesek szerint a német származású Albert Wagner botanikusról, mások szerint a magyar Wágner Jánosról kapta.  Leírás:  Kisebb termetű a T. fortuneinél, 6 méternél ritkán nő magasabbra. Levelei is kisebbek, merevebbek és szabályosabbak, a levélnyél rövidebb, éppen ezért jobban ellenáll a szélnek. A levél színe a mélyzöldtől a kékeszöldig változhat. A törzsét a többi Trachycarpus fajhoz hasonlóan levélnyélmaradványok és kenderhez hasonlatos rost burkolja. Talán a legmutatósabb faj a nemzettségből. Környezeti feltétel: Fényigényes, de nyáron óvni kell a tűző naptól. 3-4 éves korától hirtelen növekedésnek indul, megfelelő trágyázás és öntözés esetén évente akár 12 levelet is hozhat. Visszafogottabb mérete miatt lakásban is egyszerűbben tartható. Amennyiben kiültetjük, célszerű télen gondoskodni a megfelelő csapadékvédelemről és a törzs körül a talaj takarásáról.  
 
Minimális hőmérséklet :  - 22
 
A magvetés előkészítése
 
A magok csírázási ideje 8 - 12 hétig is eltarthat.
A magokat 1-2 napig langyos, szobahőmérsékleten vízben áztassuk. Az elvetéshez használjunk tőzeget, palántaföldet vagy mosott homok és föld 1 : 2 arányú keverékét. Ezt a mixet rakhatjuk műanyag dobozba, vagy közvetlenül cserépbe is. Ezt nedvesítsük be, de ne álljon benne a víz.
A magokat 2 cm-re vagy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól és fedjük be annyi földdel, hogy 2x olyan magas legyen, mint a mag átmérője. Majd takarjuk be üveggel vagy műanyag fóliával, hogy magas legyen a páratartalom. Ezután helyezzük meleg helyre, ( esetleg radiátorra, fűtőtestre  - de vigyázzunk nehogy túlmelegedjen, károsodjanak a gyökerei ! ) és a földjét ne hagyjuk kiszáradni !
 
 
A magonc átültetése :
 
Az első levélkék megjelenése után, óvatosan emeljük ki a növényt és egyenként ültessük át megfelelő nagyságú cserépbe. A magot ne távolítsuk el a növényről.
Biztosítsuk a jó vízelvezetésű közeget. Ne hagyjuk kiszáradni a földet ! A legoptimálisabb, ha a talaj hőmérséklete még egy darabig olyan magas, mint amilyen a csírázás alatt volt. Később a növekedés beindultával, ezt fokozatosan csökkenthetjük.
Lássuk el címkével és állítsuk őket bőséges fénybe, de ne a tűző napra!
Szükség szerint tápoldatozzuk, a növény terebélyessé válásakor ültessük 1 számmal nagyobb cserépbe.
Rendkívül friss magok! A csíráztatáshoz 25-30 fokra, állandóan magas párára, vízre és oxigénre van szükség.
Rendkívül impozáns külsejével kertünk legszebb, és egyben legértékesebb növénye lehet.
A Magcsomag 10 db magot tartalmaz!
Nézz szét a termékeim között!
Több egzotikus növényt és magot is árulok, amelyek kertünk legszebb, irigylésre méltó példányai lesznek.
Sok 1 forintos aukcióm is fut!
Amennyiben több terméket vásároltál, kérlek érdeklődj a postaköltségről.
Jó licitálást!



Jelenlegi ára: 200 Ft

Az aukció vége: 2014-11-17 00:25
. Télálló Japán Kender Pálma Magok 10 db. Egzotikum - Jelenlegi ára: 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése